Biography

Dany Deprez (°Brugge 14 mei 1957) studeerde schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en haalde in 1978 een onderscheiding bij de 'Jeune Peinture Belge'.
Vervolgens animatiefilm onder leiding van Raoul Servais en Paul Demeyere.
  Van 1987 tot 1999 werkte Dany Deprez als free-lance regisseur voor de VRT. Hij verzorgde er de regie van diverse Human Interest programma's, o.a. 'NV De Wereld'. Via zijn eigen bedrijfje CD&D realiseerde hij verschillende reportages en documentaires over kunstenaars en evenementen o.a. Chanbre d'Amis, Jan Hoet, Leo Copers.
  In 1994 was hij medeoprichter van A Private View, waar hij twee langspeelfilms realiseerde " De Bal" 1998 en "Science Fiction" 2002.

Sinds 2000 is Dany Deprez docent aan het Hoge School voor Wetenschap en Kunst, Sint-Lucas, beeldende kunst, Gent, Mediakunst.
  Hij doceerde ook van 2005 tot 2014 "Audiovisueel Onderzoek" binnen de afdeling Film aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Gent.

Dany Deprez is ook voorzitter en bezieler van Art Cinema OFFoff te Gent, een vertoning platform avant-garde en experimentele film.

Dany Deprez heeft zich al die jaren geprofileerd zowel als cineast als beeldend kunstenaar.